Hos oss hittar du underbara växter efter säsong

Kanans är en inspirerande handelsträdgård med ett stort utbud av blommor och växter. I trädgården har vi försäljning av egenodlade tulpaner,vårplantor,krukväxter,grönsakeroch mycket mera. 

Kanans Handelsträdgård övertogs 1965 från Nils-Gunnars föräldrar, då omfattade den odlingen i trädgården och torghandel i Nora. Under 1980-talet övergick torghandeln till en blomsterhandel där det erbjöds snittblommor, krukväxter, binderier och grönsaker. Under 2009 såldes butiken i Nora, men vi levererar fortfarande växter och grönsaker dit.

Vi odlar och erbjuder växter, blommor och grönsaker efter säsong!

Tidig på våren är våra vackra egenodlade tulpaner färdiga. Vi erbjuder ett fint sortiment av tulpaner, som länge varit en av de mest populära blommorna i Sverige. Vi har också andra lökväxter för uteplantering. Under den här perioden sår vi frön, sätter sticklingar och förbereder inför planteringssäsongen.

Under vår och försommaren har vi extra öppet då vi har ett stort utbud av egenodlade utplanteringsväxter. Vi erbjuder då penseer, pelargoner, ampelväxter och många andra fina växter för trädgården. Vi är måna om att ge våra kunder råd och personlig service. Vi planterar gärna åt de kunder som har med egna krukor och lådor, vi bjuder då på egen yrkesodlarjord.

Under den här säsongen påbörjar vi även vår odling på friland.

Under sensommaren erbjuder vi nyskördade grönsaker såsom:

Dill
Tomater
Gurka
Broccoli
Morötter
Lök
Rödbetor
Bönor
Krondill
Färsk Potatis
Med mycket mera.

Under hösten binder vi dörrkransar, girlanger och gravdekorationer. Vi erbjuder också ljung och andra höstdekorationer. Vi påbörjar odlingen av lökväxter så som hyacinter, tulpaner och amaryllis.

Inför Advent och Jul så har vi ett fint utbud av hyacinter, amaryllis, julstjärnor och vackra julgrupper.

Närodlat och personlig service när det är som bäst!